O nouă degustare de vinuri- Crama Aramic și brânzeturi Delaco, la C House Milano Craiova

Am început anul cu noi degustări și evenimente faine, cu experiențe de tot soiul.

Primul pe listă, care a marcat debutul în acest an, a avut loc joi, eveniment organizat de Asociația Bloggerilor Olteni. Am degustat vinuri de la Crama Aramic, despre care am mai scris în articolele anterioare, iar eventul a avut loc în ambianța elegantă și discretă de la C Milano House Craiova.

Despre Crama Aramic, să ne reamintim câteva informații:

Crama Aramic este o cramă tânără privată, cu un capital 100% românesc și a fost înființată în 2010 de către Adam și Cosmin Crăciunescu, aceștia fiind tată și fiu. Cei doi antreprenori și-au dorit să reînvie tradiția uitată de peste 3 decenii a zonei Silagiului din județul Timiș și le-a reușit de minune, pentru că vinurile lor au adunat de-a lungul timpului numeroase premii, bucurându-se de recunoașterea și aprecierea publică!

Vinurile au fost prezentate de către domnul Adam Crăciunescu, într-o manieră elegantă, concisă, iar Daniel Botea a prezentat brânzeturile, acesta fiiind nu numai președintele Asociației Blogerilor Olteni, ci și degustător autorizat de brânzeturi.

Asocierile pe care le-am degustat au fost următoarele:

  • Feteasca Albă și Aperifrais Ile de France
  • Sauvignon Blanc Piatra Soarelui și  Havarti Castello
  • Rosé și British Cheddar Delaco D’Exceptie
  • Feteasca Neagră și  Cașcaval Sofia Delaco
  • Feteasca Neagră Reserve și Grana Padano Delaco D Exceptie

Mie mi-a plăcut cel mai mult prima variantă- Feteasca Albă cu Aperifrais Ile de France- vinul este fără aciditate puternică, ceea ce eu prefer de departe, cristalin și cu savoare aromată, subtilă și discretă.

Feteasca Albă are o culoare galben-verzuie și un miros inconfundabil de flori de nalbă. La prima degustare a acestui vin se simte aroma predominantă a caiselor, apoi în gustul lung se remarcă note de citrice.

Brânza asociată Aperifrais Ile de France este cremoasă, gustoasă, cu un aspect atrăgător, bună să fie servită inclusiv invitaților când nu aveți chef să vă complicați cu cine știe ce pregătiri.

În altă ordine de idei, am avut un vin foarteeee bun, brânzeturi delicioaseeee și o atmosferă – Clasa 11

Să ne fie cu noroc și așa să o ducem tot anul!

ÎNTR-O...

Super degustare și super atmosferă!!

One response to “O nouă degustare de vinuri- Crama Aramic și brânzeturi Delaco, la C House Milano Craiova”

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started